Lopersinformatie

Datum: 29 september 2019
Inschrijfgeld: € 12,50 via de website. Inschrijven op de dag zelf € 17,50. Kinderen tot 16 jaar € 5,- 
Start/finish: Jan Boonplein, De Rijp

De Eilandspolderloop kent twee afstanden en een kinderloop. De kinderloop vindt binnen het dorp De Rijp plaats en is bedoeld voor de schoolkinderen uit De Rijp, de omliggende dorpen en de Beemster. De 5 km) afstand is uitermate geschikt voor beginnende lopers en voor tieners die uit de Kinderloop gegroeid zijn. De 10 km is een heerlijk ontspannen afstand door ons mooie natuurgebied, geschikt voor iedereen die regelmatig hardloopt. Voor de wat enthousiastere lopers hebben we weer de halve marathon die eveneens door de schitterende Eilandspolder loopt. Voor iedereen die regelmatig deze afstand loopt of deze afstand graag eens wil uitproberen een echte aanrader!! Kijk voor meer informatie bij de betreffende afstanden.

Teamloop
Samen rennen is al snel gezellig. Daarnaast ben je sportief bezig en na een rondje hardlopen weer helemaal bijgepraat. Dat noemen wij nog eens twee vliegen in één klap slaan. Natuurlijk is sporten ook een serieuze bezigheid. Bovendien wil je wel die finish halen. Juist door met elkaar te trainen, daag je elkaar uit. Als de een er even klaar mee is, kan het zijn dat de ander juist nog een stukje verder wil. Enkele motiverende woorden als ‘Kom op!’ of ‘We kunnen het!’ zijn genoeg om nog even vol te houden. Let maar op, samen halen jullie de eindstreep.

Win samen de beker!
Hoe werkt het? Trommel een groep van vier mensen bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan familie, vrienden, buurtverenigingen, sportmaten, collega’s of misschien wel buren. Schrijf jullie individueel in en voeg een eigen verzonnen teamnaam toe. Dit is mogelijk bij de afstand 10 kilometer. Samen staan jullie dan op 29 september aan de start van de Eilandspolderloop. De drie (van de vier) beste looptijden per team worden geregistreerd. Uiteindelijk zullen deze tijden bij elkaar worden opgeteld en meetellen voor het klassement. Wie weet winnen jullie wel die felbegeerde wisselbeker.

Route
De Eilandspolderloop is een recreatieve loop en gaat door het prachtige natuurgebied van de Eilandspolder. Als de omstandigheden goed zijn gaat de route van de 10 km dwars door de polder over 2 km onverhard wandelpad. Wanneer het te nat is lopen we een tweede keuze route die op de verharde weg blijft. De definitieve keuze tussen de routes wordt genomen in de dagen voor de loop. Het parcours gaat door open poldergebied. Houdt u rekening met de wind!

De route gaat door het historische centrum van de Rijp en slingert over de dijken, steeds met uitzicht over de polder, van polderdorp naar polderdorp. Na afloop zult u begrijpen waarom wij zo trots zijn op de Eilandspolder. Ook na de loop willen we trots kunnen zijn op de natuur. Wij vragen u met klem geen rotzooi (verpakkingsmateriaal, flesjes e.d.) weg te gooien, anders dan in een vuilnisbak. Op verschillende plekken in de route (ongeveer om de 5 km) wordt drinken/fruit aangeboden aan de lopers. Daar staan ook vuilnisbakken.

Algemene lopers informatie
Inschrijving Er is voor de loop een maximale inschrijving van 600 lopers. In principe kunnen zich voor iedere afstand 200 lopers inschrijven. Mocht blijken dat er voor een afstand meer animo is, past de organisatie dit aan.
Eigen risico Meedoen aan de Eilandspolderloop geschiedt op eigen risico .
Tijdregistratie We maken gebruik van elektronische tijdsregistratie via Racetimer. Dit vindt plaats d.m.v. een chip in het startnummer (deze daarom niet vouwen!). Na afloop worden de netto tijden in de uitslagenlijst vermeld.
Parkeren
Er kan geparkeerd worden op het Wollandje De Rijp, dit wordt ter plaatse aangegeven. Parkeren is gratis. Bij start en finish kan niet geparkeerd worden.
Start en finish locatie is in het centrum van De Rijp op het Jan Boonplein. Bij kanovereniging de Argonauten op de Meelzak in De Rijp, worden tussen de startnummers uitgedeeld. Hardlopers kunnen hier omkleden en kostbaarheden in bewaring geven. Na de loop kan men hier beperkt douchen.
EHBO is aanwezig in de sporthal en mobiel op de route
Drankposten Halverwege de 10 km staat een kraampje ingericht als drankpost. Hier is water, sportdrank en fruit beschikbaar voor de lopers. Bij de finish is ook een drankpost ingericht.
Voor en achterrijders Op alle afstanden rijden er fiets begeleiders mee; een voorrijder en een achterrijder. Op alle afstanden behalve de kinderloop rijdt een volgauto achter de laatste loper.
Verkeer Bij de kinderloop zal de route volledig verkeersvrij gemaakt worden.
Bij de overige afstanden zal de aanlooproute verkeersvrij gemaakt worden bij de start. Daarbuiten zal het verkeer door verkeersregelaars op de lopers worden geattendeerd. Lopers dienen zich aan de normale verkeersregels en aan de aanwijzingen van de verkeersregelaars te houden.

Organisatie
Frans van Straalen
Rita Hoogesteijn
Esther van Etten
Paul van Dijk
Emiel Stevens

Vragen?
info@eilandspolderloop.nl

Stichting Eilandspolderloop
KvK nummer 62738690