Nieuwsbrief 1

18 april 2016

Eilandspolderloop ’16: Het trainen kan beginnen!

De organisatie van de Eilandspolderloop is inmiddels weer bij elkaar gekomen. Op zondag 9 oktober staat alweer de derde editie van de Eilandspolderloop op het programma. Haal de schoenen maar uit de kast, want het trainen kan beginnen. Iedereen kan hardlopen. Het maakt niet uit of je man of vrouw, stevig of slank, jong of oud bent. Koop een schoen die lekker zit en loopt, en ga in training. Eerst een rondje dichtbij huis.
Daarna telkens iets verder. Blijf jezelf nieuwe doelen stellen. Let maar op, in oktober ben je helemaal klaargestoomd.

Samen trainen, samen lopen
Nieuw dit jaar is de Teamloop. Trommel een groep van vier mensen bij elkaar, schrijf jullie samen in en sta met dit samengesteld team aan de start van de Eilandspolderloop. Bijvoorbeeld met je familieleden, sportmaten, collega’s of misschien wel buren. Dit is mogelijk bij de afstanden 4EM en
10 km. Voordeel: De gezamenlijke trainingen vooraf maken het hardlopen leuker, gezelliger en werken ook nog eens motiverend.

Puur genieten
Hardlopen is bovenal gezond en ontspannen. Zeker in het mooie natuurgebied de Eilandspolder. Daar waar de geur van vers gemaaid gras hangt,
de vergezichten eindeloos zijn en alleen de geluiden van de natuur te horen zijn. Het parcours is afwisselend, zo doorkruis je weilanden en loop je over dijken met prachtig uitzicht, van polderdorp naar polderdorp. De Eilandspolder maakt deze loop tot iets unieks.

Drie afstanden
De Eilandspolderloop is een prestatieloop, en kent drie afstanden en een Kinderloop. De Kinderloop vindt binnen het dorp De Rijp plaats en is bedoeld voor de schoolkinderen uit De Rijp en omstreken. De nieuwste afstand is de 4EM (6,4 km), beter bekend als ‘rondje Spijkerboor’. Deze afstand is uitermate geschikt voor beginnende lopers maar ook voor tieners die uit de Kinderloop gegroeid zijn. De 10 km en de 21 km gaan dwars door de Eilandspolder over 2 km onverhard wandelpad.

Inschrijven
De dorpsomroeper zou zeggen: ‘Boeren, burgers en buitenlui, hoort zegt het voort!’ Inschrijven is mogelijk vanaf woensdag 1 juni.