Nieuwsbrief 3

27 september 2016

Aftellen geblazen!

De herfst is begonnen. De laatste dagen voor de Eilandspolderloop zijn nu echt aangebroken. Ben jij er klaar voor? Inschrijving gelukt? Let op! Maandag 6 oktober sluit de inschrijving! Er is natuurlijk al het een en ander verteld over de route(s) van de Eilandspolderloop, maar misschien trekt deze laatste informatie jou nog net over de streep om tóch wel mee te doen op zondag 9 oktober.

Eilandspolder
De Eilandspolderloop dankt zijn naam uiteraard aan de Eilandspolder, het prachtige natuurgebied tussen de Beemster en de Schermer. Wie hier ooit de Eilandspoldertocht geschaatst heeft is verliefd op dit land. De routes van de 10 km en de halve marathon gaan voor een paar kilometer over het onverharde Kerkepad, dwars door het ‘oude land’ met zijn smalle stroken grasland en brede sloten. Geniet van de natuur in zijn eerste herfstkleuren. Merk hoe de veengrond onder je voeten veert. En kijk vooral om je heen.

De Rijp
De Eilandspolderloop gaat verder door een paar pittoreske dorpjes, die door slingerende dijken verbonden zijn. De Rijp is een historisch plaatsje met prachtige statige panden die doen herinneren aan een welvarend verleden. De route in de Rijp gaat ook door de ‘buurtjes’ waar vroeger armoedige
arbeidershuisjes stonden. Het publiek staat hier in smalle verkeersluwe straatjes de renners aan te moedigen.

Muziek
Naast alle toeschouwers wordt het dit jaar nog gezelliger langs de route.
In De Rijp zal er verschillende muziek te horen zijn. Sali Djembe uit Hoorn speelt West-Afrikaanse percussie. In de sfeer van het schaatsen komt er ook een dweilorkest, de Hou en Trouw Fanfare. Zij zullen vast en zeker voor een goede sfeer zorgen. Het mag tenslotte best wel een beetje opzwepend zijn.

Nog even voor de duidelijkheid: de Eilandspolderloop kent drie afstanden en een Kinderloop. De 4EM (6,4 km), beter bekend als ‘rondje Spijkerboor’, de 10 km en de halve marathon (21 km). Inschrijven is nog mogelijk (tot uiterlijk maandag 3 oktober) via de website www.eilandspolderloop.nl en klik op de juiste button.

Praktische informatie
Startnummers kunnen op vrijdag 7 oktober vanaf 19.30 uur opgehaald
worden bij Sporthal de Oosterven, maar ook op de dag zelf. Zondag 9 oktober worden tussen 10 uur en 12 uur de startnummers uitgedeeld.

Parkeren is mogelijk op het Wollandje te De Rijp, dit wordt ter plaatse aangegeven. Parkeren is gratis. Bij start en finish, de sporthal of het voetbalveld kan niet geparkeerd worden.

Start en finish bij Sporthal de Oosterven, Jan Ploegerlaan 2 te De Rijp. Hardlopers kunnen hier tevens omkleden en kostbaarheden in bewaring geven. Na de loop kan men hier douchen.

EHBO is aanwezig in de sporthal en mobiel op de route.

Drankposten zijn er op drie posities in de route van de 21 km (om de 5 km) en halverwege de 10 km staat een kraampje ingericht als drankpost. Hier is water, sportdrank en fruit beschikbaar voor de lopers. Bij de finish is ook een drankpost ingericht.


Wij zijn er klaar voor! Jij ook?

Organisatie
Frans van Straalen
Rita Hoogesteijn
Esther van Etten
Paul van Dijk
Emiel Stevens

Vragen?
info@eilandspolderloop.nl

Stichting Eilandspolderloop
KvK nummer 62738690